
Το πρόβλημα της υπογονιμότητας στις μέρες μας αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Σήμερα το 15% των ζευγαριών αντιμετωπίζουν δυσκολία στη σύλληψη γενικώς ή στη σύλληψη του επιθυμητού αριθμού παιδιών. Η πιθανότητα σύλληψης σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία και έχει σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη ή χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων είναι 20% περίπου ανά μήνα. Ως υπογινομότητα ορίζεται η ανεπιθύμητη ατεκνία μετά…

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης της ανθρώπινης υπογονιμότητας βασίζονται στην προσπάθεια να παρακάμψουμε τα εμπόδια που η φύση ή οι συνθήκες ζωής δημιούργησαν. Ανάλογα με τις αιτίες υπογονιμότητας του ζευγαριού, οι μέθοδοι αντιμετώπιση της υπογονιμότητας μπορεί να είναι ελάχιστα, περισσότερο ή αρκετά επεμβατικοί. Διέγερση ωοθηκών - Πρόκληση ωοθηλακιορηξιας Η διέγερση ωοθηκών είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων ωορρηξίας ή της ανεξήγητης…

Κατά την 9μηνη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιούνται διάφοροι έλεγχοι και εξετάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η υγεία του εμβρύου, αλλά και αυτή της μητέρας και να παρέχεται επαρκής παρακολούθηση της πορείας της κύησης. Αφού η εγκυμοσύνη είναι κατά βάση μια φυσιολογική κατάσταση, ο ρόλος του γιατρού και της μαίας απέναντι στην έγκυο γυναίκα επικεντρώνεται σε δύο σημαντικά επίπεδα: Πρόληψη και…

Το τέστ ΠΑΠ είναι μια απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη προληπτική γυναικολογική εξέταση. Χρησιμοποιείται για να ανιχνεύσει πιθανές αλλοιώσεις στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας, τα οποία μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη προκαρκινικών ή καρκινικών αλλοιώσεων. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Για να πραγματοποιηθεί σωστά, είναι απαραίτητο να γίνει μετά το τέλος της εμμήνου ρύσεως, ιδανικά με αποχή για δύο ημέρες…