Ποιοι είμαστε

Βασισμένοι στην άρτια εκπαίδευση και την εμπειρία μας που προέρχεται από την επιτυχή διεκπεραίωση περιπτώσεων υπογονιμότητας, όλα τα μέλη του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού της μονάδας είναι σε θέση να κατανοούν τις ανάγκες των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Νίκος Κ. Νικολέττος

 

Το 2000 ο καθηγητής Νίκος Νικολέττος ίδρυσε την μονάδα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Εμβρυοκοσμογένεσις». Η « Εμβρυοκοσμογένεσις»  είναι μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον Ελλαδικό χώρο εγκαταστημένη στη περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην ακριτική Αλεξανδρούπολη. Σε μία δύσκολη γεωγραφικά περιοχή με έντονα προβλήματα, όπως η χιλιομετρική απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, το πάντρεμα μεταξύ θρησκειών και οι ιδιαιτερότητες αυτών, οι μεγάλες αντιθέσεις που συναντά κανείς στην ακριτική αυτή περιοχή, μας οδήγησαν στη σωστή απόφαση. Στην ίδρυση της ¨Εμβρυοκοσμογένεσις¨. Μία απόφαση «ζωής» !

 

Tιπτιρή-Κουρπέτη Αγγελική BSc, PhD

Κλινικός Εμβρυολόγος

Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής της σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή (PhD) με γνωστικό αντικείμενο την ανοσολογία του ανθρώπου λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στα πλαίσια της κατάρτισής της επισκέφτηκε αναγνωρισμένα εργαστήρια στην Γερμανία (Charite hospital, Berlin; Heidelberg Uiversity, Heidelberg) και έλαβε το δίπλωμα της FELASA, Category C. Εργάστηκε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα διερεύνησης μηχανισμών φυσιολογίας/παθολογίας. Εκπαιδεύτηκε στην Μονάδα της Εμβρυοκοσμογένεσις σε όλες τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς και στις τεχνικές μικρογονιμοποίησης (ICSI) και υαλοποίησης ωαρίων και εμβρύων (vitrification). Καταρτίστηκε επιπλέον στη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του Memorial hospital (Atashehir, Istanbul). Έχει δεκάδες ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε έγκριτά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται ως Κλινικός Εμβρυολόγος στην Εμβρυοκοσμογένεσις από το 2016.